neděle 28. prosince 2014

Suchý šampon Batiste

Krásný večer,
máme za sebou vánoční svátky a  před sebou Silvestr a v mém případě i narozeniny. Letošní Vánoce pro mně byly krásné, pohodové, se spoustou dobrého jídla, trochou pohádek a konečně i přečtením knihy povídek s příznačným názvem "Kouzlo Vánoc".
 
Do bilancování roku 2014 se pustím až v lednu. Dnes mám recenzi na suché šampony Batiste. Suchý šampon používám ve dnech, kdy si nemyju vlasy a chci vyjít ven z domu. Zkoušela jsem některé z drogerií, ale vždy bylo problém jejich aroma.
 
 
 
Velké balení Batiste jsem sehnala přes internet a malé balení jsem koupila v Douglasovi.
 
 
 
Růžový Batiste má obsah 200ml a je určený pro splihlé vlasy (můj případ) bez života. Dává si za cíl dodávat objem ve velikosti XXL. Je to docela vysoký cíl a šampon ho splňuje. Používám ho tak, že nastříkám asi ze vzdálenosti 30cm a po velmi malé chvilce vyčešu případně utřu suchým ručníkem. Vlasy zůstanou bez mastnoty a co je pro mně nejdůležitější, získají objem. Je to opravdu objem, který vydrží kolem 10 hodin. Šampon vlasy navíc natuží, takže se dají upravit do účesu, který taktéž drží.
 
Šampon má pro mně i záporné stránky. Tou první je jeho aroma. Na můj vkus je dost silné a ne právě příjemné. Vždy si ho stříkám jinde než v koupelně a po aplikaci rychle utíkám pryč.
Druhá nepříjemná věc je pocit na vlasech. Když si přes den projedu vlasy rukou, cítím jak jsou vlasy nepřirozeně suché a s trochou prášku. Obávám se ale, že kdyby to tak nebylo, šampon nebude tak dobře fungovat.
 
 
 
Od té doby, co jsem začala používat zelený Batiste, jsou uvedené záporné stránky růžového Batiste zanedbatelné. Naštěstí má obsah jen 50ml. Zelený Batiste slibuje okamžité osvěžení vlasů. Dal si malý cíl a ten splnil. Jenže pokud znáte růžový Batiste, tak už čekáte něco víc. Zelený Batiste vsákne maz, takže vlasy vypadají opravdu dobře. A tím to také končí. Žádný objem a už vůbec ne natužení. Myslím, že lidé s bohatou hřívou tento šampon ocení. Pro mně ale není ten pravý.
 
Musím ale vyzdvihnout jeho vůni. Příjemně voní po kokosu a tropickém ovoci. Na vlasech zanechává pocit vašich vlasů. Takže když se vlasů dotknete, jsou jako po umytí běžným šamponem.
 
Závěrem: růžový Batiste pro objem si určitě pořídím znovu. Zatím jsem neobjevila přípravek na vlasy, který by fungoval stejně dobře, rychle a tak dlouho vydržel.
Zelený Batiste si znovu nekoupím. Není pro můj typ vlasů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.