středa 25. února 2015

Odličování

Na úvod obecně o odličování. Pro každou ženu, která se líčí je velmi důležité se večer odlíčit. Slyšíme ze všech stran, že pleť má pak  možnost se v noci regenerovat a že v opačném případě stárne, vysychá a majitelka takové pleti zřejmě skončí v kosmetickém pekle. Někteří doporučují čistit pleť i ráno, aby se zbavila mazu a nečistot, které vznikly během noci.
 
V současnosti používám k odlíčení tři produkty, z nichž o dvou vám dnes povím a o tom třetím až ho lépe otestuju. Používám odličovač Alterru a Kokosový olej.
 
Alterra čistící emulze aloe vera 2v1
Pokud by vás zajímaly dva účinky v jednom výrobku, jedná se o odlíčení a vyrovnání vlhkosti pokožky.
Výrobek je určený pro suchou a citlivou pleť, což není úplně můj případ, ale i přesto mi emulze z tohoto pohledu velmi vyhovuje.
Bílá emulze lehké konzistence a příjemné vůně.
Používám ho tak, že nanesu na obličej, chvilku masíruju a pak setřu vlhkým odličovacím tamponkem. Krém zanechá velmi příjemný pocit. Žádné pnutí, pálení nebo pocit sucha se nekoná. Bohužel odlíčí jen asi tak 75% makeupu. Na zbytek buď musím postup zopakovat nebo použít něco jiného.
Emulze je vhodná i pro ranní čistění pleti, protože slibuje zbavení nečistot a přebytečného mazu.



 
Purity vision - BIO Kokosový olej
Myslím, že tento přípravek není potřeba představovat. Většinou když se řekne, že něco nebo někdo není třeba představovat, nastane představování a ani tady to nebude jinak :-) Olej má všestranné použití např do kuchyně, na vlasy, masáže atd. V ledničce je tuhý a bílý, při pokojové teplotě je bílý a snadno roztíratelný, teplem taje na klasický olej bez barvy. Na obrázku je hezky vidět, jak při kontaktu s lidským teplem taje.
Odličování s ním je hodně příjemné hlavně díky kokosové vůni. Používám ho stejným postupem jako Alterru. Výsledek je velmi podobný jako u Alterry v tom smyslu, že kokosový olej také zanechá příjemný pocit. Odličuje krapet lépe, asi 80% makeupu.



 
 
Váhám, zda si tyto výrobky znovu pořídit. Nezatracuju je, ale kvůli odličovacím schopnostem budu hledat dál. Pokud nenajdu, klidně se k nim vrátím a prostě budu odličovat nadvakrát. Kokosák si kvůli širšímu využití koupím časem znovu.

1 komentář:

  1. Kokosák úplně miluju, ale ne na odličování, ale jinak využití na všechno, až po bělení zubů. :) Na odličování mám stejně nejradši micerálku dermacol s mořskými řasami (a není drahá), ale chtěla bych zkusit ten dvoufázový odličovač Ryor, prý je super.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.