pondělí 9. března 2015

Meg Cabot: Na velikosti nezáleží

Minulý týden jsem si v knihovně vyzvedla další díl ze série o Heather Wellsové. Knihu jsem opět přečetla během dvou dnů, protože nešlo přestat.
 
 
 
V tomto dílu potkáváme Heather jak stále pracuje na studentské koleji, stále bydlí s Cooperem a se svým otcem. Novinkou v jejím životě je vztah s učitelem matematiky Tadem. Heather a Tad jsou v mnoha směrech rozdílní. Tad je vegan, sportovec a neuznává televizi. Heather miluje nezdravé jídlo, televizní seriály a zato vůbec neholduje sportu.  Tento vztah ale ustoupí v ději do pozadí, když je jednoho dne zastřelený šéf Heather. Při vyšetřování a zařizování pohřbu vystupuje na povrch, že tragicky zesnulého Owena neměl nikdo rád a to jak pracovně, tak i v osobním životě neměl přátele nebo štěstí v lásce. Podezřelých je tedy dost.
 
Cooper velmi varuje Heather před dalším vyšetřováním vraždy na vlastní pěst. Heather víceméně poslechne, sama má dost starostí se studentskou stávkou, ale tak jakoby mimochodem trochu pátrá. Mrzí ji totiž, že je z vraždy obviněný jistý student jménem Sebastien. Klíčovou událostí příběhu je Owenův pohřeb, kde Heather opustí Tada a konfrontuje jednoho z lidí, které podezírá. Navíc se zde objeví Sebastien, kterého právě propustili.
 
Nakonec Heather opět vraha odhalí a tentýž večer jí Cooper poví o svých citech, které k ní nějakou dobu chová. Nádherný konec pro romanticky založené čtenářky, které na tuto chvíli čekaly celé tři díly :-)
 
Knihu opět můžu jen doporučit a těším se na pokračování. Prý se dočkáme svatby...
 
PS Myslím, že název knihy není právě šťastně přeložený. V originálu zní Big boned.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.