pondělí 31. srpna 2015

Srpnová bilance

V srpnu jsem si užívala prázdnin plnými doušky a občas jsem pro změnu umírala vedrem. V obou případech jsem neměla potřebu a vlastně ani možnost nakupovat, takže přírůstků je tentokrát rekordně málo. Ostatně spotřeba také není úplně závratná, proto je vše v jednom článku.

Nákupy



Saloos levandulová pleťová voda - myslím, že není třeba představovat. Skvělé osvěžení nejen obličeje v letních dnech. Mám ráda závan levandule a jeho aromaterapeutické vlastnosti.
Pantene instant volume booster spray - další z mých zoufalých pokusů získání objemu vlasů. Světe div se, zatím to vypadá, že to funguje. Modlím se, aby účinek vydržel a vlasy si nezvykly.



Jednoho dne jsem dopotřebovala všechny odličovače, takže jsem musela doplnit zásobu. Vybrala  jsem si opěvovanou micelárku Detox&Defence od Dermacolu a pro případ, že by mi nesedla jsem si koupila ještě osvědčený olejíček Saloos. Tématicky pro toto léto s vůní levandule.




Podívejte na můj nový nádherný vysoký hrníček se sovičkami. V Nanu Nana mi padl do oka díky svému tvaru. Takto vysoký hrnek ještě nemám. Zelené silikonové víčko mě nechalo chladnou. Jenže milé dámy, ono funguje! Vůbec nic se z hrnečku nevylije ani neprosákne. Začala jsem ho tedy nosit všude sebou. Vejde se přesně do otvoru na nápoje v autě a je to můj věrný společník na cesty.



Koupelová tyčinka s citronovou trávou značky Balea na mě mrkla v DMku. Miluju koupele a koupelové přípravky, takže jsem se těšila na vyzkoušení. Už jsem ji spotřebovala, čímž se rovnou přesouváme do části Spotřebováno :-)
Tyčinka mi připomíná luxusní koupele Lush, jenže za zlomek ceny. Je to skoro jako koupat se v tělovém mléce, po skončení procedury se rozhodně nemusíte už ničím mazat. Přesto si tyčinku znovu nekoupím, protože mě nebaví stébla citronové trávy nalepená na vaně.

Spotřebováno


Na koupelovou a sprchovou tématiku budeme ještě pokračovat.
Dresdner Essenz, koupelová sůl med a mandle - úžasná voňavá věc, kterou mohu jen doporučit. Sladká vůně z koupelny vám provoní celý byt.
Radox sprchový gel s vůní máta a limetka - výborný letní sprcháč. Svěží vůně mi snad i dokáže zvednout náladu, což slibují na obalu (lift your mood).
Alterra denní krém s aloe vera - krém se mnou putoval všude možně v mojí cestovní taštičce. Je super. Příjemně voní, vypne pleť, rychle se vsákne a nezanechá mastný film. Určitě si ho jednoho dne pořídím znovu.




Žiletky Gillette používám už spoustu let. Občas vyzkouším jednorázovky jiné značky a vždycky se ráda vrátím ke své Venus.
Čokoládová pleťová maska Syx
Hezky voní po čokoládě (po čem taky jiném) a pleť je po aplikaci vypnutější, hladší a zářivější. Maska je nejdřív hnědá, usycháním zesvětlá. Nemohla jsem odolat a musím se s vámi podělit o foto z aplikace. Kočka co? :-)





Sečteno a podtrženo koupila jsem šest věcí (počítám i hrnek) a spotřebovala také šest. Takhle by to mohlo být každý měsíc.

Zítra vykročte pravou nohou :-)

sobota 29. srpna 2015

Summer favorites (oblíbenci v létě)

Krásnou sobotu přeji. Než se pustím do oblíbených produktů, řeknu vám o záhadě tohoto léta. Šli jsme s přítelem na Chmelobraní, klidně by se to mohlo nazývat pivní košt (ochutnávka). Ještě než jsem se k ochutnávání dostala, koukám, že mám sedřenou kůži na obou loktech!! Doteď nechápu jak, kdy a kde. Přítel byl celou dobu se mnou a taky netuší :-O Tak jsem si dala pár piv, aby se mi už nic nestalo.

Zpátky ke kosmetice.



 

Mary-Lou Manizer
Kdo by neznal a nemiloval Mary Lou? Používám ji jako oční stín a jako rozjasňovač a už si bez ní nedovedu představit svůj kosmetický život. Myslím, že se nemám čeho obávat. Vůbec neubývá a na ostatních blozích jsem četla, že neubude ani po roce. Skvělé.

Makeup Lily Lolo
Koupila jsem si jen vzorek a i to stačilo k tomu, abych se zamilovala. Tento sypký makeup nemá skoro žádné krytí, zato umí obličej rozzářit a sjednotit. V létě se mi v něm nepotí obličej. A co je nejdůležitější, makeup mě hrozně baví. Tady je vidět, že v kosmetice u mně nevítězí logika, ale emoce :-)



S FRESH Pure&Cool
Výborná a jedinečná věc vonící po citrusech a mátě. Výrobce uvádí, že pokud používáte deodorant do teploty 25 stupňů, budete vonět až 12 hodin. Můžu to potvrdit. Produkt má neobvyklou aplikaci. Naberete ho totiž prsty a rozetřete tam, kam potřebujete. Neobsahuje hliník ani parabeny.



Baby lips Maybelline
Balzám na rty, který mám stále v kabelce. Je dost hutný a mastný, takže stačí jednou přejet rtíky a mám vystaráno. Věřím, že nezklame ani v zimě.

V poslední době se stále více vracím se svým rtěnkám. Používám nejčastěji Clinique Raspberry glacé a Essence On the catwalk. Krásné barvičky, které oživí rty. Pokud by vás zajímalo, která má delší výdrž, pak je to rozhodně Essence.


Essence matující papírky
Bez papírků bych horké letní dny nepřežila. Na krabičce je vidět, že je opravdu používaná. Odsávám nejen mastnotu, ale i pot a funguje to vážně skvěle. Doporučuju k vyzkoušení.

Krásný víkend.

čtvrtek 27. srpna 2015

Giveaway

Krásný den milé dámy,
tuhle giveaway jsem měla v plánu na léto, ale nějak se zpožďovala, až ji můžeme s klidem nazvat Back to school giveaway.

Nashromáždila jsem pro vás tyto ceny:




Estée Lauder - kosmetická taštička na zip
YSL Manifesto - tělové mléko s populární vůní
Rival the Loop - čistící gel, cestovní balení
Balea - melounový balzám na rty, limitovaná edice
L´Occitane - mýdlo s karité
Essence - rtěnka v odstínu Nude love
Balea sprchový gel Happy (vzorek ve tvaru oranžové kytky)
Miss Sporty - lak na nehty Quick dry
L´Oreal - minerální oční stíny, odstín 04 
Gabriela Salvete - černá tužka na oči

Pravidla
  1. Milujte mě :-) Svou lásku mi ukážete tím, že mě budete sledovat přes GFC. Napište prosím, pod jakým nickem mě sledujete
  2. Nechte v komentáři svoji emailovou adresu
  3. Napište mi, jaký typ článku máte rádi
Soutěž trvá do pátku 4.9.2015

pátek 21. srpna 2015

Přišel mi voňavý balíček (swap č.2)

Dnes jsem si na poště vyzvedla balíček se swapem, který jsme si dohodly s Janet. Krabička tak krásně voněla, že jsem se začala bát, jestli se něco uvnitř nerozlilo.
Vše bylo zabaleno v motýlkové krabičce, v níž mě po otevření čekal milý dopis.



Uvnitř byly samé suprové věci. Například vzorečky vůní Oriflame. Elvie je moje nejoblíbenější vůně této značky, takže tady se Janet strefila.




Dále jsem našla krásný mono stín od Essence v odstínu raindrops on roses. Třpytivý odstín v barvě šampaňského, umím si ho představit jako oční stín i jako rozjasňovač.
Zesvětlující šampon Balea je skvělý. Už jsem ho zkoušela a jsem s ním spokojená.



Nyní se dostáváme k tomu voňavému. Janet mi poslala mýdlo Alverde s vůní verbeny. Nemohla tušit, že verbena je moje nejoblíbenější vůně co se týče mýdel, sprcháčů a tělových mlék. Je vidět, že jsme si byly do swapu souzeny :-) To bude krása, až mýdlo provoní celou koupelnu.
Od Alverde jsem v balíčku našla i odličovač, což je skvělé, protože jsem ten svůj právě dopotřebovala. Alverďácký odličovač jsem zatím nezkoušela a už se na něj moc těším.
 
 
Dostáváme se k random. Přála jsem si záložku do knížky a dostala hned dva krásné kousky. Nejvíc mě potěšila ta ručně vyrobená. Oceňuju, že si s tím dala Janet práci. No není pan Malina k zulíbání?
 
 
Janet díky za swap a všem krásný víkend.

úterý 18. srpna 2015

TAG liebster award aneb poznejte mě blíže

    Ahojky,
    Katka z blogu http://co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.cz/ mě nominovala na zodpovězení pár otázek.
     
    V první části mám o sobě prozradit 11 faktů. Tady jsou:
    1. Mé jméno je Anna
    2. Žiju v Brně
    3. Můj cestovatelský sen je navštívit všechna hlavní města světa.
    4. Jsem ranní ptáče, nevadí mi vstávat v 6h ráno, zato nerada chodím spát po 23h
    5. Překonat strach z řízení auta byla jedna z nejtěžších věcí v mém životě a jsem pyšná, že jsem to dokázala


6. Nezajímá mě politika ani hospodaření bank a velkých podniků, i přesto že jsem vystudovala hospodářskou politiku

7. Jsem líná hýbat se, natož sportovat. Když už se přinutím, ráda si zacvičím jogu nebo tančím a pak jsem šťastná, že jsem to zvládla
 
8. Nedokážu mít doma uklizeno, i když by se mi uklizený byt líbil. Prach a nepořádek mě nechávají chladnou. Zato v drobnostech dokážu udržovat úzkostlivý pořádek, neztrácím důležité dokumenty, archivuju si je a řadím, nezapomenu si nic poznamenat do diáře a dodržuju návštěvy zubaře každých šest měsíců


Myslím, že Monika z Přátel by mě praštila kýblem po hlavě
 
9. Neodolatelně mě přitahuje kosmetika. Nejraději bych vyzkoušela každý existující kosmetický produkt. Aspoň jedno jediné vyzkoušení.
 
10. Mám rozporuplný vztah ke Francii a francouzům. Miluju Francii, dovolené v této zemi jsou jedny z nejkrásnějších. Obdivuju francouzský jazyk, který mi krásně zní a ani po letech studia se s ním nedomluvím bez problémů. Jen nějak nemůžu přijít na chuť obyvatelům této země.
 
11. Mám ráda topinku namazanou marmeládou.

    Ve druhé části odpovídám na Katčiny otázky.

1. Máš nejaké domáce zviera popr. Aké? (Ak nie, aké by si chcela mať)
Domácí zvíře nemám a ani po něm netoužím. Rodiče měli vždycky psa a přišlo mi to hrozně svazující. Kdybych byla okolnostmi (dětmi) nucená k domácímu mazlíčkovi, volila bych rybičky nebo želvu.
 
2. Čo je tvoj najväčší životný sen?
Vzhledem k tomu, že už jsem potkala toho pravého, mým novým snem je napsat román.


 
3. Si človek, ktorý sa dôkladne pripravuje (napr. do školy) alebo ten, nad ktorým prevláda lenivosť ?
Připravuju se co nejvíce to jde. Jsem pak mnohem méně vystresovaná
 
4. Ktorá blogerka/youtuber je pre teba ten NAJ?
Je těžké napsat jedno jméno. Nejvíc se vždy těším na články Vivi z vintageblogu a nejčastěji si pouštím videa Makeupbytiffanyd. Jako jedny z mála je sleduju od začátku až do konce.

5. Napíš sem tvoj 5 TOP rebríček životných hodnôt
Zdraví, štěstí a láska, protože to si za peníze nekoupíme. Další dvě hodnoty jsou svoboda a duchovní rozvoj a cesta.

6. Aké témy ťa najviac zaujímajú?
Nejvíc se zajímám o výživu a obecně o zdraví. Chci se totiž dožít dlouhého věku a být fit. A hlavně potřebuju zjistit, jak všechna ta pravidla dodržovat :-)
Zajímá mě i rozvoj osobnosti a esoterie, samozřejmě kosmetika, ale také osudy lidí.
 
7. Máš dlhodobú spoluprácu, ak áno tak s kým?
Dlouhodobě spolupracuji s www.palmknihy.cz od nichž dostávám knihy k recenzi
 
8. Čo vo svojom živote najviac ľutuješ?
Troufám si říct, že nelituju ničeho. Kdybych si například vybrala jinou školu, nepotkala bych na ní svou životní lásku. Jediné, co bych změnila byl výběr zaměstnání. Jenže kdybych to nezkusila, nevěděla bych, čeho se vyvarovat.
 
9. Si typ človeka, ktorý si ide za svojimi snami „i cez mŕtvoly“ alebo naopak ten, čo sníva ale nič preto nerobí, popr. Pri prvej prekážke sa vzdá
Jsem spíše druhý typ. Mám sny, ale jen těžko je plním. Nechám se snadno odradit se slovy: "Mně je to jedno."
 
10.Ako sa najčastejšie dostaneš k spolupráci? (Kontaktuješ firmy – kde si ich vyhľadáš, oni ťa kontaktujú,..)
Ke své jediné spolupráci jsem se dostala tak, že lidé z Palm knih hledali recenzenty a já se přihlásila. Klaplo to.
 
11. Aké boli tvoje začiatky + ako si oboznamovala ľudí s tvojím blogom (konkrétne stránky, popr. Rady pre začínajúce blogerky)
Mám pocit, že jsem stále v začátcích. Na blogování mám politováníhodně málo času a sama bych potřebovala poradit. Lidi na svůj blog nelákám nijak cíleně, věřím, že si mě najdou :-) (tato strategie se neosvědčila)
Jediné, co dokážu poradit je: "Blogujte tak, jak vás to nejvíc těší."
 
 
    Nakonec mám 11 otázek pro toho, kdo má chuť na tag.
  1. Kdyby sis mohla vybrat jakékoli místo na světě, kde bys nejraději žila?
  2. Máš raději psy nebo kočky?
  3. Oční linky nebo stíny?
  4. Co bys změnila na svém těle?
  5. Jaké je tvoje povolání snů?
  6. Chtěla bys bydlet raději v domku nebo v bytě?
  7. Kariéra nebo dítě?
  8. Jaké je tvoje nejoblíbenější nezdravé jídlo?
  9. Který sport nejvíc nesnášíš?
  10. Co ti dodá energii (kromě spánku)?
  11. Co tě baví na blogování?

Mějte se krásně.
     

čtvrtek 13. srpna 2015

Jak být šik každý den

Kniha se mi zalíbila, jen co jsem ji uviděla na blogu skvělé Vivi. Když jsem později měla možnost vybrat si k recenzi to, po čem moje srdce touží, vůbec jsem neváhala. A dobře jsem udělala. Mohla bych napsat velmi krátkou recenzi tohoto typu: Knihu si určitě kupte, je skvělá.


Já vám toho ale o ní povím víc. Třeba to, že jsem si snad nikdy v knize nezvýraznila tolik míst jako v této. Že je velmi inspirativní, je v souladu s mými názory a tím, kam v životě směřuju. Je založená filozofii příjemně prožívat každičký den našich životů. Radovat se z maličkostí a najít si i v nudných rutinních věcech něco zábavného.

Američanka Jennifer přijede na studijní pobyt do Paříže. Místní kultura a životní styl ji hodně překvapují a postupně jim přichází na chuť. Docela mě udivilo, jak moc je odlišná americká kultura od evropské nebo francouzské. Pro našince to zase takový šok není. Jenže Jennifer se diví například tomu, že lidé chodí pěšky a nejezdí všude autem. Že nakupují i v malých obchůdcích a ne jen v supermarketech. Že jedí u stolu a ne jen u televize. Že ne každá budova má výtah. Mnohé z těchto situací jsou pro mně úsměvné.

Jennifer se nakonec do francouzské kultury zamiluje a po návratu domů ji aplikuje do svého života. V knize nám dává návod, jak zlepšit svůj život a být chic.

Jídlo – Jennifer nás vyzývá k tomu, abychom si jídlo užívali, nejedli bezmyšlenkovitě a ve spěchu. Abychom si pečlivě vybírali co jíme, jedli v příjemném prostředí a měli z jídla krásný rituál. Zároveň nás nabádá zařadit do každodenní rutiny pohyb.

Oblečení – Jennifer má při příjezdu do Paříže hromady oblečení a většinu z toho ani nenosí. Naproti tomu členové její hostitelské rodiny mají každý malou skříň s deseti kusy oblečení pro každé roční období. Autorka nás vybízí k témuž minimalistickému přístupu. Kupovat méně oblečení, zato kvalitní, vzájemně kombinovatelné a takové, které opravdu budeme rádi nosit.

Tento praktický a účelný přístup aplikuje i ve vybavení bytu, líčení a péči o pleť i o sebe samou. U líčení jsem se zvlášť pobavila :-) V knize zaznívají krásné myšlenky o sebevědomí a o tom, že se máme krásně oblékat právě z úcty k sobě samým. Tedy i když jsme doma sami nebo když jdeme vynést odpadky. Pro prožití co nejkvalitnějšího života máme kupovat jen ty nejlepší věci, které si můžeme dovolit. A hlavně být spokojení s tím, co máme, užívat si drobných radostí a dělat věci na počest sami sobě.

Kniha mě oslovila natolik, že chci její rady využít a aplikovat do života.  Mám toho hodně co zlepšovat a nepůjde to rychle a najednou. Průběžně budu na sobě pracovat a když se něco zadaří, napíšu o tom článek. Jestli si zlepším bydlení podle Madame chic, bude konečně co ukazovat :-)

pátek 7. srpna 2015

Letní radovánky

Miluju výlety ať už v našich luzích a hájích nebo v těch zahraničních. Vždycky jsem si z navštívených míst ráda kupovala pohlednice. Na fotky moc nejsem, nikdy jsem neměla svůj vlastní foťák a i když můžu fotit mobilem, vždycky na to zapomenu.

Před pár lety jsem objevila Turistický deník a od té doby jsem jeho věrnou fanynkou. Místo pohlednic si kupuju tzv turistické vizitky na Slovensku Wander Card. Vizitky pak lepím do notýsku a když chci, píšu si k nim poznámky - co, kdy, kde, s kým a jaké bylo počasí.

 

Líbí se mi, že když nevím, kam jet na výlet, podívám se na seznam vizitek v okolí a hned mám inspiraci. Turistický deník je skvělá věc pro lidi, kteří si rádi vedou deníčky, zápisníčky a diáře. Pro ty, kteří mají rádi věci chronologicky seřazené a popsané :-)
Musím vás ale upozornit i na úskalí deníku. Můžete totiž celkem snadno propadnout sběratelské vášni a začít sbírat vizitky jen pro ně samé a ne pro to, co představují. Pak už si přestanete užívat krásy navštívených míst a obdivovat památky, protože už jen jezdíte od jednoho infocentra k druhému a skupujte vše, co se nabízí. To ale vůbec není chic.
 

Mojí další radostí je šití. Jak asi víte, ani ne měsíc jsem majitelkou šicího stroje. Za tu dobu jsem si zvládla přečíst knihu o šití a spíchnout pyžamové kalhoty. Ráda se vám s nimi pochlubím, i když vím, že mají pár nedostatků. Chybami se člověk učí :-)

Jakmile budu mít víc času, zase se na šití vrhnu. Zatím pracuju na sukni na zip a to je výzva.


prosím omluvte kvalitu fotek, fotila jsem své dílo rozechvělou rukou

 
Krásné letní dny. Ozvu se zase v polovině srpna :-)

pondělí 3. srpna 2015

Spotřebováno v červenci

Rychle rychle napsat článek, než zase přijde vlna veder a mně se odvaří mozek. Pak už nenapíšu nic...
 
Články o spotřebovaných produktech mě baví, protože jsou jakousi měsíční závěrkou, což velmi vyhovuje mému účetnímu já :-) V červenci toho mnoho není, protože ve vedrech jsem se nelíčila a skoro ani nemazala. Stejně to nemělo smysl.
 
 


Balea solná koupel na nohy s mátovým olejem a výtažkem z červeného pomeranče
Koupel speciálně jen pro nohy je pro mně luxus, který jsem si ráda dopřála. Sůl v koupeli svěže voní, nohy hezky rozmazlí a uleví jim.

Dermacol HT hyaluron therapy 3D
Stále jsem nikde nesehnala polštářky pod oči. Mám pocit, že DC udělal reklamu a zapomněl je dát do regálů v obchodech. Vzala jsem zavděk touto intenzivní hydratační maskou. Hodně se mi líbila. Pleť vypne a zkrásní. Maska je ideální, pokud chcete večer zazářit. Déle totiž účinek nevydrží.
 
Balea proužky na nos
Kupuju si je pravidelně a jsem s nimi spokojená. Hezky vyčistí póry.
 
 


Alterra čistící ubrousky LE mořský vánek
Za mně určitě ne. Ubrousky byly málo vlhčené, špatně odličovaly a dobře dráždily. Nakonec jsem s nimi utírala boty.

Alverde mycí krém s jílem
Skvělá věc. Do budoucna si pořídím balení v plné velikosti. Vyčistí a osvěží obličej. Zkrátka příjemná věcička.
 


Saloos odličovací olej granátové jablko
Olej má skvělé odličovací schopnosti. Nejsem ale fanda balení, často se mi vyleje víc, než bych chtěla. Velmi bych uvítala lahvičku s dávkovačem nebo alespoň menším otvorem, kterým olej teče. Stejně si ho koupím znovu.

Garnier pure fruit energy peelingový gel
Můj oblíbený gel. Osvěží, stáhne póry a hezky voní. Peelingové částečky jsou jemné, takže je vhodný na každodenní použití. Vřele doporučuju.

Granatova jablko Pure fruit energy

Max Factor Mastertouch concealer
Můj oblíbený korektor. Kryje víc než středně, nedráždí, neoxiduje a do vrásek zalézá jen trochu.

Yves Rocher Bio balzám na rty
Skvělý  balzám příjemné vůně a chuti. Balzám je jedna z mála věcí, která mi od YR vyhovuje a klidně bych si koupila znovu.

 
Užívejte léta :-)

neděle 2. srpna 2015

Romantické chvíle v pivních lázních

Dnes jsme se vrátili z rožnovských pivních lázní, kde jsme byli svědky veřejné žádosti o ruku. Něco takového jsem viděla poprvé a ráda bych se s vámi o zážitek podělila. Když jsme čekali na procedury, všimli jsme si v restauraci mladíka. Říkali jsme si, že už (14,30h) je nějaký opilý. Zpětně si myslíme, že pil na kuráž :-) O chvíli později poklekl a svou vyvolenou požádal o ruku. Všichni hosté i personál šťastné dvojici zatleskali.
 
O pár hodin později jsme se vrátili z lázeňských procedur do restaurace na večeři. Snoubenec spal na stole a snoubenka se vesele bavila s ostatními lidmi u stolu. Po chvíli snoubenec vstal, očividně opilý pod obraz, zelený v obličeji a hledal WC. Jeho drahá polovička neprojevila ani tu nejmenší starost, nechala ho ať se odpotácí na WC a později ven z restaurace.
 
Chování tohoto páru mi přišlo strašně smutné. Něco mezi nimi nebylo v pořádku. Navíc bych byla nešťastná, kdyby takhle proběhl můj zásnubní den a večer. Očekávám romantiku celé odpoledne a večer/noc. Co myslíte? 
 
Uvítání na pokoji
 
 
Ještě vám krátce napíšu o samotných lázních. Rozhodně je doporučuju. Je to krásný zážitek a pokud jste milovníci piva, budete si libovat.
 
Co se mi v lázních líbilo:
  • parkování pár metrů od vchodu
  • procedury
  • přístup personálu
  • výborné pivo
  • krásné ubytování
  • dobré jídlo
  • pivní kosmetika k vyzkoušení
  • celková profesionalita
Paví obrázek na zdi
 
 
Co se mi nelíbilo:
  • interiéry jsou velmi přeplácané. Jsou tu všude sošky, kytky, obrazy, aromalampy, dekorace visící ze stropu a všechno je každý pes jiná ves. Celkově to působí chaotickým dojmem. Vzhledem k množství nejrůznějších dekoračních předmětů bych doporučila tematické uspořádání. Například místnost zaměřenou na Afriku, Indíány nebo retro. S takovou sbírkou by se určitě dalo pracovat
  • příliš rychle to v lázních uběhlo :-)
 
Byly jste v lázních? Jak proběhly vaše zásnuby?