pondělí 9. května 2016

Čtyřhodinové tělo a návod na patnáctiminutový orgasmus (T. Ferris)

Neobvyklá cesta k rychlému zhubnutí, zlepšení sexu a vůbec k proměně v superčlověka

Velmi zajímavá kniha, která boří spoustu dosavadních uznávaných způsobů hubnutí, nabírání svalové hmoty a také názory lékařů. Timothy sám sebe označuje za šílence. Všechno, o čem v knize píše vyzkoušel sám na sobě a to i za cenu hospitalizace nebo přístroje zapíchnutého ve vlastním těle, aby mohl nonstop monitorovat hladinu glukozy a jiných ukazatelů. Timothy pro sběr dat a experimenty procestoval snad polovinu zeměkoule. Říká: „Zpochybňováním základních předpokladů je možné dojít k jednoduchým a neobvyklým řešením dlouhodobých problémů.“



Všechny návody jsou velmi detailní co se týče diety a cvičení. Navíc na konci každé kapitoly jsou odkazy na webové stránky, kde se o problematice můžeme dozvědět ještě mnohem více. Kniha tak slouží jako dobrá učebnice.

Jak se zbavit 9kg tuku za 30 dnů bez cvičení? Tato věda zní skvěle, že ano? V knize dostaneme návod, jak na to. Musím říct, že to není jednoduchý ani zábavný návod, ale věřím, že je účinný. Autor doporučuje nízkosacharidovou dietu, tedy jíst hodně masa, ryb, vajec, luštěnin a zeleniny. To vše je doporučeno v bio kvalitě. Rozestupy mezi jídly jsou čtyři hodiny. Pokud máte velký hlad, dejte si lžíci másla (opravdu si neumím představit) nebo trochu špenátu s octem. Jeden den v týdnu je dovoleno vše. Můžete si dát pečivo, dort, pivo, pizzu a cokoli vás napadne.
Autor nám tuto dietu představí i ve vegetariánské verzi. Velmi ale varuje před sojou coby zdrojem bílkovin. Píše, že je v ní tolik estrogenů, jakobychom jedli jednu antikoncepční pilulku denně. Navrhuje zdroje kvalitních rostlinných bílkovin, které jsou bohužel spíše na americkém trhu než u nás.

Dále se tu dočteme typy, jak zařídit, aby námi nezdravé potraviny prošly co nejrychleji a napáchaly co nejmenší škody. Výborné například o Vánocích nebo narozeninách. Při pití správných nápojů a velmi krátkých cvičeních můžeme dosáhnout toho, že jídlo námi v podstatě projde a do tuků se uloží úplné minimum.

Dočteme se rady, jak nabrat svalovou hmotu a zároveň trávit v posilovně jen málo času. Jak se kvalitně vyspat za pár hodin. Jak si udržet v dobré kondici klouby a svaly a předcházet civilizačním chorobám. Jak trénovat, aby i nesportovec uběhl maraton, jak si výrazně zlepšit plavecké schopnosti. Jak se zlepšit v různých sportech jako je běh, plavání nebo i zadržování dechu.

Zajímavá je kapitola o ženském orgasmu, který s trochou praxe může trvat až 15 minut. Technika k dosažení takového orgasmu je v knize velmi podrobně popsána a vyobrazena. Prozradím vám jen, že se jedná o dráždění klitoristu rukou na těch správných místech a hlavně tím správným tlakem. Ovšem aby z toho muži nevyšli naprázdno, v jiné kapitole dostanou návod, jak si výrazně zvýšit hladinu testosteronu. Autor po tomto experimentu popisuje, jak moc byl pro ženy přitažlivý a zažil z jejich strany svádění, jak nikdy předtím. Muži se také dočtou o tom, jak si zajistit sperma, které je bez problémů schopné oplodnit vajíčko. V dnešní době mobilních telefonů už takto kvalitní sperma vůbec není samozřejmostí.

Prodloužit si život? Ano, ale žijme ho pokud možno kvalitně. Askezí si život sice prodloužíme, ale bude v něm méně radosti. Autor doporučuje spíše si užívat. Radost ze života pak bude tím, co vám ho prodlouží. Buďme optimisty a nechme se otestovat na všechno možné :-)

Osobní zkušenost: Neodolala jsem a pár drobností z knihy zařadila do svého života. Začala jsem jíst proteinové snídaně (vejce, luštěniny a zelenina). Milovník ovesné kaše je pryč. Proteinová snídaně dokáže zasytit téměř na celé dopoledne, zmizely výkyvy glukozy a tudíž i nálad a mám více energie. Hubnoucí efekt ovšem zatím nepozoruju. Začala jsem si do kávy sypat skořici, což má způsobit, že pokud jíte nezdravé jídlo, rychleji ho strávíte a tělo uloží méně do tuků. Studené sprchy jako způsob zrychlení metabolismu. Zatím jsem se dopracovala ke sprchování dolní poloviny těla. Je to příjemné a osvěžující. Přestala jsem také jíst tzv dominová jídla, což jsou ta, která jakmile začnete, nedokážete přestat. Pro mě to jsou sušenky, pro někoho jiného oříšky nebo chipsy.

Závěrem
Timothy nás nabádá, abychom neposlouchali výživové poradce a časopisy. Vlastně chce, abychom poslouchali jeho :-) , vyzkoušeli si návody v jeho knize a drželi se toho, co nám bude vyhovovat. Nabádá nás k tomu, abychom si přestali pouze přát a začali jednat.
„Koneckonců je to vaše tělo. Experimentuje a pokud se zdá, že něco funguje, držte se toho.“

Eknihu jsem dostala k recenzi od eshopu Palmknihy

8 komentářů:

  1. O tejto knihe som ešte nepočula, no celkom ma zaujala

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka zní zajímavě :) To já když snídám jogurt, vločky a ovoce, tak mě to zasytí, tak na 3 - 3,5 hodiny, pak je čas na sváču :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, jenže 3 hodiny jsou pro mě málo. Ideální je vydržet do oběda, což se mi teda zatím nedaří :-)

      Vymazat
  3. to môže byť celkom zaujímava knižka všeličo sa človek dozvie, ja som začala viacej jedávať ovsene vločky na raňajky sem tam aj niečo iné ale je to naozaj dobré a cítim sa fajin, čo sa týka čipsov tie nejedávam vôbec proste som si povedala že mi to nechutí a je to zbytočné jedlo, teda ak sa to da vobec jedlom nazvať:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hodně zajímavá a inovativní kniha. Pro mě nejsou chipsy velký problém, spíše sladkosti - sušenky, čokoládky, zmrzlina atd :-((

      Vymazat
  4. Název je tedy velmi zajímavý a možná i přesvědčivý k přečtení knihy :)

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
  5. Zní to jako zábavná kniha, docela ráda si čtu o takových tématech a kontroverzních teoriích, i když hubnout se tedy nechystám a sacharidů se nevzdám :). Ten nápis na titulce! Proměna v superčlověka? To musím mít v knihovničce :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.